Lees

Wij zijn Loriën, twee zussen die elkaar muzikaal feilloos aanvoelen en aanvullen. We zingen en spelen harp en gitaar en raken daarmee de gevoelige snaar van onze luisteraars. We brengen onze eigen nummers in het Engels, Nederlands of Frans. Inspiratie vinden we in de natuur, in mens en maatschappij en in de kunsten. We willen met onze muziek niet alleen plezieren, maar ook prikkelen. Onze muzikale invloeden zijn velerlei en komen uit de folk, klassieke en barokmuziek en zelfs uit de jazz.
We treden op bij allerlei gelegenheden, van huiskamerconcerten tot popfestivals. Ook luisteren we bruiloften op en hebben we vaak opgetreden bij exposities. Onze optredens zijn bijzonder afwisselend. Naast onze eigen nummers verklanken we gedichten en hebben we enkele covers in ons repertoire, zoals een Franse chanson of klassiek duet.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op! We gaan graag op uw wensen in, zodat het concert precies wordt zoals u wilt. We beschikken over een eigen PA-installatie en zijn hiermee in staat om op iedere locatie, binnen of buiten, op te treden!

Over Daphne

Daphne is de harpiste in het duo. Ze speelt harp vanaf haar zevende en zingt met haar lage stem meestal de tweede stem, die bij ons net zo belangrijk is als de leadzang. Omdat Daphne en Gabriëlle zussen zijn en in het gezicht op elkaar lijken (en bovendien al hun hele leven samen zingen), kleuren hun stemmen prachtig samen. Daphne schrijft het leeuwendeel van de teksten, zowel in het Engels als in het Nederlands, en heeft een grote passie voor poëzie. Wanneer u gedichten van haar hand wilt lezen, kunt u hier klikken.
Van opleiding is ze neerlandicus en NT2-docente. Zo geeft ze in Arnhem en Apeldoorn Nederlandse les aan vluchtelingen en anderstaligen, en kijkt ze schrijf-en spreekexamens na aan het einde van het NT2-traject.

Over Gabriëlle

Gabriëlle speelt eveneens harp vanaf zeer jonge leeftijd, maar in het duo neemt ze meestal de gitaar voor haar rekening. Wanneer ze tijdens concerten toch achter de harp plaatsneemt om één van haar swingende composities te spelen, is dat voor het publiek altijd een grote verrassing. Ze heeft de leadzang en heeft een heldere, hoge stem. Tevens is zij verantwoordelijk voor de meeste melodieën en arrangementen van hun eigen nummers.
Gabriëlle is van opleiding bioloog vanwege haar liefde voor de natuur in het algemeen en vlinders in het bijzonder. In 2016 heeft ze een boek uitgebracht, getiteld ‘Het Romantische Vlinderboek’. Meer informatie over het boek vindt u hier.
Gabriëlle geeft daarnaast met veel plezier harp-, gitaar- en zangles. In 2016 heeft ze een bundel met haar eigen harpmuziek uitgebracht, getiteld ‘Harp till you drop’. Meer informatie hieromtrent vindt u hier. Verder houdt ze erg van barokmuziek en heeft ze een barokharp, nagebouwd naar een harp uit het begin van de 17e eeuw. Ook beoefent ze de barokzang.