Hoe ons leven onze muziek inspireert

Hoewel er de afgelopen jaren toch al veel gebeurd is in onze levens, zijn de laatste maanden bijzonder enerverend geweest. Gabriëlle werkt sinds januari in het Friese Nijeberkoop als bloemenweide-adviseur bij wildebloemenzadenkwekerij Cruydthoeck. Een grote stap, zowel wat betreft het ontmoeten van nieuwe mensen als het wennen aan een nieuwe woonomgeving. Daphne werkt nu bijna drie jaar als zzp’er in het NT2-onderwijs (Nederlands als tweede taal) en merkt dat – hoe goed het ook gaat – je toch steeds weer naar nieuwe klussen moet blijven zoeken. En onze ouders staan op het punt om vanuit ons geboortehuis te verhuizen naar het onbekende Drenthe… Leuk maar emotioneel best ingrijpend.
Soms is zoveel verandering in korte tijd erg moeilijk te bevatten. Maar gelukkig is er een constante. Onze muziek lijkt meer dan ooit op te bloeien en lijkt zelfs geïnspireerd te worden door alle veranderingen in ons leven.

Op de eerste avond dat Gabriëlle in Friesland woonde ontstond een troostrijke melodie op gitaar, later aangevuld met een bijpassende tekst van Daphne. Hopelijk kunnen we gauw een filmpje van dit nieuwe nummer, “Fill your cup again” geheten, plaatsen – want inmiddels is ook de harppartij helemaal af. In Daphnes Apeldoornse appartement ontstond een paar weken daarna het kleine maar fijne “Een droom van een boom”, dat erg in de smaak valt bij het publiek. Ook het al langer bestaande “Wat maakt mij mens” – over je proberen thuis te voelen in een nieuwe woonplaats – maakt indruk op mensen. Natuurlijk moeten deze twee laatste nummers ook op video, waar nu eindelijk de tijd voor komt . Wat ik namelijk nog niet had verteld, is dat Gabriëlle ook nog eens superdruk is geweest met het werken aan en uitgeven van haar tweede Romantische Vlinderboek, en ik met het nakijken van de teksten! Dat alles was een gigantische klus, maar nu het boek er is en de eerste exemplaren gretig aftrek vinden, is Gabriëlle een gelukkig mens en ik haar trotse zus. Want dat doet ze zomaar even naast haar werk: een geweldig natuurboek maken!

Muzikaal gezien werkt Gabriëlle nog aan een barokmelodie bij een bijzonder gedicht van Charles Baudelaire en oefent Daphne veel met klassieke harpstukken om haar techniek te verbeteren. De vraag rijst opnieuw of we niet toch full-time met Loriën bezig willen gaan. Het geeft ons zoveel, de reacties zijn zo leuk en de nieuwe liedjes lijken als hemeldruppels uit de lucht te vallen. Maar zo’n stap daadwerkelijk zetten is spannend en vraagt veel lef. Het is de vraag of we eraan toe zijn…
Maar zullen we er ooit gevoelsmatig aan toe zijn of is het gewoon een stap die je op een goede dag zet – net zo’n stap als trouwen, een baby krijgen of verhuizen…?

In elk geval hebben we ónze “kindjes” – onze nieuwe en bestaande liedjes – dit jaar al op twee fijne plekken mogen laten horen, te weten bij de opening van het huiskamermuziekfestival Gluren bij de Buren in Tiel en vandaag in de sfeervolle Gasthuiskerk in Doesburg. Het was erg leuk om in zo’n mooie kerk te spelen en het publiek was super enthousiast!
De volgende keer bij u in de woonkamer of bij uw evenement? Neem contact op!